Hämeen Viestipäivän kokonaiskilpailun voitto Hämeenlinnaan

15.1.2023

Yli 60 joukkuetta osallistui Hämeen Viestipäivään, jossa hiihdettiin samalla sekä Hämeen Viesti, Hämeen Hiihdon piirinmestaruusviestit että Hopeasompa-aluemestaruusviestit.

Kisapäivää leimasi eri seurojen kannustava asenne.  Kisajärjestelytkin saatiin toimimaan erinomaisesti, vaikka vesisateet olivat pehmittäneet latuja ja sääennuste lupaili taistelua olosuhteita vastaan. Kisapäivänä sade jäi onneksi ennakoitua vähäisemmäksi. Vaikka lentokeliä ei saatu, pysyivät radat melko hyvässä kunnossa.

Hämeen Viestin voitti miehissä Lempäälän Kisa joukkueella Esa Seppä, Markus Välimäki ja Arto Hakala. Naisissa voiton vei Tampereen Pyrintö joukkueella Senni Vuolle, Johanna Naskali ja Aada Föhr.

Kannustus oli kovaa, kun viivalla nähtiin myös junnujen hiihtovalmentaja Vesa-Matti Seppälä, joka hiihti aloitusosuuden Hämeenlinnan joukkueessa. Niko Blomberg, joka oli organisoinut kisojen pysäköinnin, jatkoi tasaisen varmalla suorituksellaan ja kisoissa kuuluttajankin töitä tehnyt Mikko Lepistö ankkuroi joukkueen kuudentena maaliin.

Naisten Hämeen Viestiin seura sai kaksi joukkuetta. Ykkösjoukkue sijoittui viidenneksi ja kakkosjoukkue seitsemänneksi. Ykkösjoukkueen aloittajana oli Elina Honkavuori. Seuraavat osuudet hoitivat niinikään valmennuspuolella tavallisemmin nähtävät Kaisa Rokkanen ja Enni Seppälä.

Hopeasomman aluemestaruusviesteissä kultamitalit seuralle toivat M16-sarjassa Vilho Peltotalo, Topias Ollikka ja Olli Seppälä sekä N14-sarjassa Alma Peltotalo, Minea Lehtiö ja Venla Mennala. Nuorten hyvä kulku nostattaa odotuksia kauden Hopeasomman loppukilpailuihin.

8 - 12 -vuotiaiden sarjoihin seura sai mukaan kuusi joukkuetta. Piirinmestaruuskultaa tuli M10-sarjassa joukkueella Lauri Kaartama, Nuutti Männistö ja Anton Rokkanen. Lasten sarjoissa oli  monia upeita suorituksia tiukassa kisassa. Oman suorituksen jälkeen ehdittiin kannustamaan lippujen ja maskotin kanssa muita viestinviejiä.

Hämeen Viestin kokonaiskilpailuun lasketaan 14-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjat. Tänä vuonna seuralle tuli voitto 792 pisteella. Toiseksi tuli Tampereen Pyrintö (550 pistettä) ja kolmanneksi Kangasalan Kisa (440 pistettä).