Kilpailuohje

Kilpailu 

Hämeenlinnan Hiihtoseuran kansallinen KristaCup-sprintti järjestetään lauantaina 18.2.2023 klo 10:00 alkaen. Ilmoittautumiset 16.2.2023 klo 21:00 mennessä Kilmon kautta. Kilpailu toimii samalla pm-kilpailuna Hämeen piirin kilpailijoille. 

Kilpailukeskus sijaitsee Ahveniston moottoriradalla osoitteessa Poltinahontie 47, 13130 Hämeenlinna. Hiihtotapa on vapaa (V).

Sarjat 

M8 / N8 0.35 km

M10 / N10 0.5 km

M12  / N12 1.2 km

M14 / N14 1.2 km

M16 /  N16 1.2 km

M18 / N18 1.2 km

M20  / N20 1.2 km

MYL  / NYL 1.2 km

Kilpailutoimisto ja kilpailunumerot

Kilpailutoimisto sijaitsee kilpailukeskuksen maalialueen läheisyydessä ulkona ja on avoinna kilpailupäivänä klo 09:00 alkaen. Kilpailunumerot ovat noudettavissa kilpailutoimistosta. Kilpailija hiihtää kaikki lähtönsä kilpailuissa samalla numerolla. Numeroliivit luovutetaan kilpailuiden jälkeen maalialueella sijaitsevaan laatikkoon. Palauttamattomasta kilpailunumerosta veloitetaan 50 euroa.

Kilpailumuoto

Kilpailu hiihdetään sprinttikilpailuina. Kaikille hiihtäjille minimissään aika-ajo sekä yksi erämuotoinen lähtö.  Eteneminen eriin ja finaaleihin on esitetty kilpailusivustolla, jonne pääset tästä linkistä.  Aika-ajoilla on merkitystä erien lähtöpaikkaan. Lähtö tapahtuu kahdesta rivistä. Erissä, joihin sijoitettu 7 hiihtäjää, viimeinen lähtee kolmannesta rivistä.   Olemme yhdistäneet aivan pienempien sekä isoimpien sarjoissa ikäryhmiä hiihtämään samoissa erissä, jotta taataan kaikille erälähdöt ja kunnon kilpailutilanne. Palkitsemiset kuitenkin tehdään alkuperäisen ilmoittautumisryhmän mukaan. Kilpailuissa noudatetaan soveltuvin osin FIS:n kilpailusääntöjä sekä Suomen Hiihtoliiton kotimaisia kilpailusääntöjä.

Kilpailumatkat ja rata

Kilpailuissa käytettävä rata rakennetaan vallitsevien lumiolosuhteiden mukaisesti. Latukartat julkaistu alempana sivuilla 13.2.2023 klo 23.00. Rata pyritään pitämään vetisistä olosuhteista huolimatta mahdollisimman hyvänä hiihtää kilpailupäivä läpi ja sitä kunnostetaan vielä perjantai-iltana pumpuin vettä poistamalla. 

Rataan tutustuminen

Mahdollista, kun kilpailu ei ole käynnissä.  Rataan tutustumiselle on sekä aamupäivän että iltapäivän ryhmien osalta varattu aikaa ennen aika-ajojen alkamista. 

Verryttely

Verryttely kilpaladuilla on kielletty kilpailun aikana vaaratilanteiden vuoksi. Kuulutuksen ja toimitsijoiden antamia ohjeita on noudatettava. Verryttelyyn löytyy latuja (katso ratakartasta) ja niille opastetaan kilpailutoimistolta. 

Aikataulu 

Ryhmä A M/N8 - M/N12

Karsinta klo 10:00

Erät ja finaalit 

TAUKO klo 12:35 - 13:30

Ryhmä B M/N14 - MYL/NYL

Karsinta klo 13:30

Erät ja finaalit

Tulokset ja palkinnot

Tulokset ilmoitetaan erien valmistuttua kuulutuksin, kilpailutoimiston seinustalla ja kilpailusivustolla. Kilpailussa ei ole online-tulospalvelua käytössä.

Palkintojen jako suoritetaan sarjojen valmistuttua. 

8-16 -vuotiaissa palkitaan 6 parasta sekä pm-mitalistit. 

Muissa sarjoissa palkitaan 3 parasta sekä pm-mitalistit. 

Huolto

Pysäköintialue sijaitsee kilpailukeskuksessa. Suksien voitelu on mahdollista pysäköintialueella. Pukuhuoneet ja peseytymistilat sijaitsevat huoltorakennuksessa. WC-tilat sijaitsevat kilpailukeskuksen huoltorakennuksen päädyssä. Kilpailukeskuksessa palvelee päivän aikana Ahvenisto Race Cafe. 

Turvallisuus

Kilpailua varten on laadittu kirjallinen pelastussuunnitelma. 

Organisaatio

Kilpailun johtaja

Merja Lehtonen

puh. 050 3367026

merja-riitta.lehtonen@live.fi

TD Akseli Vuorinen

TDA Tuomo Joutvuo

Ratamestarit Timo Lehtonen / Sami Peltotalo

Ajanotto / tulospalvelu Teppo Ahonen

Maali / lähtö Joonas Rokkanen

Kilpailutoimisto Pirjo Kulju 

Pysäköinti Matti Hiltunen

Ensiapu Riikka Mäkelä