Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusurheilijat

Tampereen Pyrintö Hämeen Viestipäivän kokonaiskilpailun voittoon

7.1.2022

Hämeenlinnan Hiihtoseuralle menestystä nuorempien sarjoissa

Hämeen Viestipäivä hiihdettiin loppiaisena 6.1.2022 perinteisellä hiihtotavalla Ahveniston moottoriradalla noin -8 asteen pakkasessa talvisissa olosuhteissa.

Hämeen Viestit hiihdettiin miesten ja naisten yleisissä sarjoissa. Lisäksi ratkottiin Hämeen Hiihdon piirinmestaruudet 8-, 10- ja 12-vuotiaiden sarjoissa sekä Hopeasompa-aluemestaruusviestit 14- ja 16-vuotiaiden sarjoissa.

Hämeen viestin kokonaiskilpailuun voiton vei Tampereen Pyrintö, joka voitti sekä miesten että naisten viestit ja HS-viesteistä N16-sarjan. Kokonaispisteisiin laskettiin naisten, miesten ja HS-alueviestisarjojen tulokset.

Toiseksi kokonaispisteissä sijoittui Hämeenlinnan Hiihtoseura, joka menestyi HS-ikäisten sarjoissa. Aluemestaruudet tulivat M14-sarjassa (Sisu Lehtonen, Olli Seppälä ja Vilho Peltotalo), N14-sarjassa (Anna Vähävihu, Venla Mennala ja Salla Lehtonen) sekä M16-sarjassa (Kalle Kulju, Topias Ollikka ja Joel Seppälä). Kolmanneksi kokonaispisteissä tuli Kangasalan Kisa.

Myös nuorempien sarjoissa Hämeenlinnan Hiihtoseuran junnut hiihtivät upeasti. PM-kultamitalit saatiin kaulaan sarjoissa M8 (Aatu Lindberg, Aaro Kaartama ja Anton Rokkanen), M10 (Eino Juutila, Lauri Kaartama ja Leevi Kaartama) ja M12 (Oiva Kumpuvaara, Matias Joutvuo ja Juho Seppälä).

Yhteensä seuralta oli mukana 12 joukkuetta. M12-sarjassa seurasta oli mukana peräti kolme joukkuetta. Kisat olivat samalla avoimet kansalliset kilpailut. Espoon Hiihtoseura oli mukana usealla joukkueella ja sai neljä sarjavoittoa. Yhteensä viestipäivään osallistui 80 joukkuetta.

Kilpailun johtaja Merja Lehtonen iloitsi hienoista hiihtosuorituksista ja nosti esiin vapaaehtoiset talkoolaiset, jotka mahdollistivat kisojen järjestämisen. Hänen mukaansa päivä sujui kaiken kaikkiaan erinomaisesti.

Ratamestarit Sami Peltotalo ja Timo Lehtonen olivat suunnitelleet melko vaativiksi luonnehditut radat. -Radat saivat kiitosta hiihtäjiltä. Ratamestarit ja latumiehet saivat ladut erinomaiseen kuntoon, Lehtonen totesi kisapäivän jälkeen.

Kisat järjestettiin koronarajoitukset huomioiden ilman yleisöä.

Tulokset:

https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2022_hvp/ 

Hämeen viestin kokonaiskilpailun pisteet:

https://www.hauhonsisu.fi/suunnistus/tapahtumat/hiihtoseura/kokonaiskisan-pisteet-2022.pdf

 Kilpailusivut:

http://www.hameenlinnanhiihtoseura.fi/kilpailut/kilpailut-2021-2022/6-1-2022-hameen-viestipaiva/