Hopeasompa 2018 loppukilpailut 2.-4.3. Kuhmossa hiihdetty

4.3.2018

HS - finaalit 2018 hiihdettiin Kuhmo Skin isännöiminä

Vuoden 2018 Hopeasompa - loppukilpailut hiihdettiin Kuhmon lumisissa maisemissa. Sää oli mainio koko kisaviikonlopun ajan. Vaativilla kisaladuilla hiihdettiin perjantaina vapaan sprintit, lauanataina henkilökohtaiset matkat perinteisellä ja sunnuntaina vuorossa olivat viestit vapaalla hiihtotekniikalla.

Seura oli saanut kokoon iskukykyisen joukkueen. Matkassa oli kymmenen urheilijaa. Mukaan lähti myös kolmen hengen huoltotiiimi Kai, Markus ja Arttu, joka itseään säästämättä ja työtunneista tinkimättä teki loistotyötä.

Perjantain jännittävässä ja tapahtumarikkaassa sprintissä tuloksena oli kaksi palkintosijaa: Matias Lautamäki 11. (M16) ja Inka Haikama 9. (N14). Muut sijoitukset olivat: Taavi Nyström 41. ja Kalle Kokkonen 102. (M16), Sonja Hakala 114. (N16), Riina Alarotu 13. ja  Emilia Miettinen 78. (N14) sekä Eetu Mäkelä 40. (M14).

Lauantain henkilökohtaisessa kilpailuissa huoltotiimi onnistui jälleen hyvin. Tämä pohjusti urheilijoidenkin onnistumisia. Seuran hiihtäjät saalistivat loistavasti neljä palkintosijaa: Matias 15. (M16), Riina 19. ja  Inka 20. (N14) sekä Eetu (M13). Muista lauantain onnistuneista hiihtosuorituksista vastasivat Taavi 30. ja Kalle 51. (M16), Sonja 40. (N16), Tuomas 35. (M14) ja Emilia 60. (N14). Lauantai-iltana nuoremmat juhlistivat hyviä sijoituksia hohtokeilaamalla.

Sunnuntaina isommasta jymy-yllätyksestä vastasi M14-joukkue kovatasoisessa kisassa sjoittumalla yhdeksänneksi :) Joukkueessa hiihtivät Eetu, Tuomas ja vielä 12-vuotiaissa kisaava Joel Seppälä. N14-tytöt taistelivat joukkueensa sijalle 11.  Joukkueessa viestiä veivät Riina, Emilia ja Inka. M16 -joukkue hiihti hienosti sijalle 15. joukkueella Matias, Taavi ja Kalle.

Hiihtäjiltä iso kiitos kannustusjoukoille, joiden kannustus koko kisaviikonlopun aikana siivitti kisaajat hyviin suorituksiin.

-Teksti Sari Lindholm ja Anne Alarotu

Hopeasompa 2018 - finaalien