Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusjoukkue

Laura Mononen lopettaa hiihtouransa

11.5.2021

Ura huippu-urheilijana päättyy

Hämeenlinnan Hiihtoseuraa suurimman osan urastaan edustanut Laura Mononen on ilmoittanut lopettavansa hiihtouransa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana maailmancup-tasolla hiihtänyt ja maajoukkueeseen kuulunut urheilija suuntaa latunsa nyt siviilielämään. Laura kertoo, että hän arvostaa erittäin paljon sitä, että on saanut edustaa kotimaataan arvokilpailuissa ja maailmancupissa sekä sitä, että on kotimaisilla kilpaladuilla voinut tuoda edustamansa seuran värejä esiin. Parhaimmista saavutuksistaan hän nostaa esiin Lahden MM-kilpailujen viestipronssin vuonna 2017 ja mm. Holmenkollenin maailmancupin viidennen sijan 30 km perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailuissa vuonna 2016. Tour de Skin kokonaiskilpailussa 2016 Laura oli yhdeksäs ja maailmancupin kokonaiskilpailussa 2016-2017 hän ylsi sijalle 10. 

 

Suomen mestaruuskilpailuissa Laura on saavuttanut lukuisia mitaleja henkilökohtaisilla matkoilla, parisprinteissä ja viesteissä. Koko 2010-luvun ajan aina päättyneeseen maastohiihtokauteen asti Laura on kuulunut Hiihtoseuran naisten SM- ja Suomen Cupin viestejä hallinneeseen viestikolmikkoon Maija Hakalan ja Anni Kainulaisen joukkuetoverina. Menestyneessä joukkueessa ovat matkan varrella hiihtäneet myös Teija Lehtimäki (Kuntola) ja Terhi Pollari. 

 

Laura kertoo olevansa kiitollinen kaikesta siitä, mitä pitkä hiihtoura on mukanaan tuonut. Hän toteaa urheilun kasvattaneen itseään ihmisenä ja että pitkä hiihtoura on ollut ylä- ja alamäkineen hieno matka. Kotimaan kilpailuista hän kertoo mieleen jääneen monia hyviä muistoja. Eritoten menneistä viestikilpailuista hän kertoo lämmöllä ja kiittää joukkuetovereitaan sitoutumisesta ja hyvästä yhteishengestä. Seuran suuntaan Laura lähettää myös kiitokset mutkattomasta asioitten hoitamisesta ja tuesta. 

 

Seuraväki kiittää Lauraa upeasta, menestyksekkäästä urasta ja sykähdyttävistä hetkistä kilpailu-uran varrella. Hän on uransa aikana ollut Hiihtoseurassa monen pienen sekä isommankin hiihtäjän esikuva. Sekä Lauran henkilökohtaisia että viestijoukkueen suorituksia on totuttu seuraamaan jännittäen ja mukana eläen. Lauran henkilökohtaisen ja naisten viestijoukkueen menestyksen ansiosta Hämeenlinnan Hiihtoseura on noussut valtakunnallisesti viime vuosikymmenen menestyneimmäksi seuraksi maastohiihdossa naisten yleisessä sarjassa. Tämän  menestyksen myötä Hämeenlinnan Hiiihtoseura on tullut hiihtoa seuraavan väen sekä median tietoisuuteen.