Menestystä Hopeasomman loppukilpailujen henkilökohtaisilla normaalimatkoilla

10.4.2021

Hopeasomman loppukilpailujen lauantain ohjelmassa perinteisen tyylin henkilökohtaiset kilpailut

Hopeasomman loppukilpailun toisena päivänä Vuokatissa oli ohjelmassa henkilökohtaiset matkat perinteisellä tyylillä. Edellisen illan räntäsateiden jälkeen kisa päästiin aloittamaan kirkkaammassa säässä, mutta lämpötilan noustessa keliolosuhteet muuttuivat päivän kuluessa melko haastaviksi. Latu oli raskas pitkine nousuineen eikä keli helpottanut laskuja, kun paikoin lunta kerääntyi sohjoksi asti.

Hämeenlinnan nuoret suoriutuivat kuitenkin kokonaisuutena hyvin, sillä kaikki hiihtivät palkintosijoille, kun 20 parasta kustakin sarjasta pääsi palkintoseremoniaan.

Huolto teki pitkää päivää oikean "tällin" löytämiseksi ja suksi pelasikin kelien vaatimalla tavalla. M13-sarjassa 6. sijalle hiihtänyt Olli Seppälä kiteytti päivän kulun kisan jälkeen: -Vaativa latu, mutta kilpailukykyinen suksi. Voitelu toimi erinomaisesti!

Seuran jäsenten välinen kilpailu oli tiukka, sillä Vilho Peltotalo oli samassa M13- sarjassa 7. häviten Ollille vain sekunnin kymmenyksen. Matkana pojilla oli 3 km ja sarjaan osallistui yhteensä 54 kilpailijaa.

Samanikäisissä tytöissä oli yhteensä 39 osallistujaa ja jälleen tuli onnistumisia, sillä Anna Vähävihu oli 3 kilometrin kisassa 17. ja Salla Lehtonen 18. Tyttöjen ero oli vain 1.4 sekuntia.

Myös M15-sarjassa tuli hyviä sijoituksia, kun matkana oli 5 km. Kalle Kulju hiihti sijalle 8. ja Joel Seppälä sijalle 11. Sarjassa oli yhteensä 41 maaliin hiihtänyttä kilpailijaa.

Onnittelut kilpailijoille sekä huollolle!

Tuloslinkit:   N13     M13    M15