Hiihtoseuralle Suomen Cupin viestien kokonaiskilpailun voitto

9.4.2021

Kauden päätöskilpailussa Rukalla kolmossija

Hiihtoseuran edustusjoukkue sinetöi jo seitsemännen viesticupin voittonsa Rukalla kauden viimeisessä Suomen Cupin osakilpailussa. Kaiken kaikkiaan viesticupin voitosta on kilpailtu kymmenen kertaa. Hiihtoseuran osalta viestit on hiihdetty koko cupin historian ajan aina lähes saman kokoonpanon turvin. Tasainen menstyjäkolmikko Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen on legendaarinen viestijoukkue, jonka päänähka tuntuu olevan himoittu naishiihtäjien seurajoukkueiden keskuudessa.

Rukan viesti alkoi epäonnella Annin kaaduttua jo lähtöviivalla ahtaalla lähtöalueella. Sauvarikonkin kärsinyt Anni hiihti viisaasti nousten vähitellen porukassa tuoden viestin  vaihtoon sijalla viisi (+27,8). Maija nosti joukkueen hyvällä hiihdolla toisessa vaihdossa sijalle kolme (+19,5). Ankkuriosuuden puolessa välissä Laura toi seuran värejä viestin keulassa, mutta alkuvauhdin kostauduttua hän taipui loppuratkaisussa kolmanneksi (+9,5). Hämeenlinnan Hiihtoseuran alun epäonni petasi osittain voiton Visa Ski Team Kemille ja kakkossijan Ikaalisten Urheilijoille.