Kangasalla kolmoisvoitto seuran M10-sarjan pojille

7.2.2021

Hiihtoseura kisoissa suurella joukkueella

Kangasalan Kisan järjestämissä kansallisissa kisoissa oli jälleen mukana runsaasti Hämeenlinnan hiihtoseuralaisia, kun peräti 25 hiihtäjää oli mukana vapaalla tyylillä hiihdetyissä kisoissa. Kisa käytiin hyvissä talvisissa olosuhteissa. Ladut olivat erittäin hyvässä kunnossa ja pakkasta oli noin  -6C. Reitit olivat varsin mäkiset ja raskaat ja vaativat hyvää kuntoa sekä jyrkän mäen ylämäkitekniikkaa.

Yksi päivän kohokohtia oli 10-vuotiaiden poikien kolmoisvoitto 2 km matkalla: Juho Seppälä voitti, Vilho Mennala oli 2. ja Oiva Kumpuvaara 3. Tämä kolmen kärki hiihti kymmenen sekunnin sisään. Sarjaa täydensi vielä Matias Joutvuo sijalla 9. ja Leevi Kaartama sijalla 12. Myös 8-vuotiaiden poikien sarjassa Anton Rokkanen hiihti 1 km matkan hyvin ollen 6. Lauri Kaartama oli 7.

N12-sarjassa Venla Mennalan voittosarja jatkui. Tällä kertaa 3 km matkalla eroa toiseksi tulleeseen kertyi noin minuutin verran. Alma Peltotalo hiihti upeasti kolmanneksi. Tässäkin sarjassa seuralla oli mukana viisi hiihtäjää: Nia Kytäjä oli 10., Silva Kulju 12. ja Aino Rokkanen 18. M12-poikien sarja oli kisan runsaslukuisin, sillä osallistujia oli peräti 26. Hiihtoseuralaisista parhaiten hiihti Sisu Lehtonen ollen 9. Joona Mäkelä oli 15. ja Antti Mäkelä 16.

Seuran kolmas sarjavoitto tuli M14-sarjassa, kun Olli Seppälä hiihti 5 km matkan kaikista nopeiten. Vilho Peltotalo oli 6. N14-sarjassa hiihdettiin 3 km ja tässä sarjassa Salla Lehtonen oli 11. ja Anna Vähävihu 13. Seuran jäsenten välinen kisa oli tiukka, sillä eroa tytöillä oli vain 1,6 sekuntia.

M16-sarjassa Seppälän perheeseen saatiin päivän kolmas palkintopallipaikka, kun Joel Seppälä oli 8 km matkalla 3. Tässä sarjassa Hämeenlinnalla oli hieno peräti neljän hiihtäjän edustus. Muista hiihtäjistä Kalle Kulju oli 8., Eetu Mäkelä 8. ja Rasmus Seppälä 10. N16-sarjassa Eveliina Hakala oli 5 km matkalla hyvällä hiihdolla 5. ja N18-sarjassa Riina Alarotu oli 8. N20-sarjassa Outi Haikama oli 3.

Korona-järjestelyt oli otettu huomioon siten, että lähtöpaikalle pääsi kilpailijaa saattamaan vain yksi huoltaja. Sisätilat, kuten pukuhuoneet, eivät olleet käytössä. Myöskään kisakahvilaa ja kisatoimistoa ei ollut vaan esimerkiksi numerot haettiin omatoimisesti. Lisäksi maskit olivat käytössä kaikilla kisasuoritusta lukuunottamatta.

Tulokset: