Menestystä sunnuntain 24.1. sprinteissä

24.1.2021

Tampereella kilpailtiin XCX-sprintti ja Söderkullassa parisprintti

Tampereella kisattiin Pyrinnön järjestämä XCX-sprintti, joka kisamuotona vaati teknistä taituruutta. Radalla oli taitoelementtinä kepin kierto, pujottelu ylämäkeen, tasatyöntökaistat, pujottelu alamäkeen sekä kumpareet ja mutkat.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran aktiivinen junnutoiminta ja harjoittelu tuottavat tulosta. Sprinttikisan  muutamaan A-finaaliin saatiin peräti kolmen nuoren hiihtäjän edustus.
M10-sarjan pojat onnistuivat, kun Juho Seppälä oli 2., Vilho Mennala 3., Oiva Kumpuvaara 6. ja Matias Joutvuo 10.
Parhaimmasta tuloksesta vastasi N12-sarjan voittaja Venla Mennala. Alma Peltotalon 2. sijan myötä sarjassa saatiin kaksoisvoitto. Silva Kulju täydensi menestystä ollen 6.  M12-pojissa Sisu Lehtonen hiihti sijalle 10 ja Joona Mäkelä sijalle 16.
Kovatasoisissa 14-sarjoissa Vilho Peltotalo (4.) ja Olli Seppälä (6.) hiihtivät finaalin erinomaisesti. Tytöissä Anna Vähävihu oli 12. Salla Lehtonen 16. M16 Eetu Mäkelä hiihti finaaliin ja sijalle 6.

Sunnuntaina hiihdettiin myös Sipoon Söderkullassa perinteisellä tyylillä parisprintti. Hankala plus-asteiden puolella oleva keli tuotti haasteensa voitelulle, mutta siinä onnistuttiin ja suksi toimi hyvin. M16-sarjassa tulikin pronssia joukkueella Kalle Kulju ja Joel Seppälä. M18-sarjassa Riina Alarotu ja Inka Haikama hiihtivät sijalle 7.