Hiihtoseuran jäsentiedote 1/2021

6.1.2021

Tiedote lähetetty jäsenille myös sähköpostitse

Hyvää alkanutta vuotta 2021!

Kiitos seuran jäsenille päättyneestä vuodesta 2020, joka jää historiaan varsin eriskummallisena ja vaativana ajanjaksona.
Viime vuonna tähän aikaan luonnonlumesta saatettiin Etelä-Suomessa vain haaveilla, tykkiluntakaan ei saatu lauhan ilmanalan vallitessa tehtyä. Helmikuun pakkasjakson turvin saatiin niukasta määrästä tykkilunta latu moottoriradalle ja sitä kulutettiinkin sitten ahkerasti. Maaliskuun puolessa välissä covid-pandemia päätti mm. maastohiihtokauden kilpailuineen kuin seinään. Siitä eteenpäin olemmekin joutuneet sopeuttamaan elämäämme sekä seuran toimintaa erilaisten suositusten ja rajoitusten mukaan. Onneksi valmennusryhmiemme toimintaa on suurimmalta osaltaan pystytty sovelletusti jatkamaan ja seuran järjestämät leirit on pystytty toteuttamaan suunnitellusti, tosin erityisjärjestelyin.
Edustushiihtäjämme ovat harjoitelleet tahoillaan ja väläytelleetkin kuntoaan alkukauden kilpailuista jo mm. Suomen Cupin avauskisassa Vuokatissa. Television välityksellä olemme päässeet jännittämään Lauran, Annin ja Maijan menoa muissakin kuluvan talven jo käydyissä koitoksissa.

Päättyneenä vuonna seuran tapahtumista mm kauden 2019-2020 päätöstilaisuus ja joulukuulle suunnitellut junnu- sekä varttuneemman seuraväen yhteiset pikkujoulut jäivät toteutumatta suositeltujen kokoontumisrajoitusten takia. Nuorten ravitsemusta ja ruokailua koskeva toivottu tilaisuus siirtyi samasta syystä alustavan suunnitelman mukaan tulevalle keväälle.
Varainkeruutapahtumista viime kauden aikana nelosluokkalaisten lumiliikuntatapahtuma ja lasten hiihtokerho eivät toteutuneet lumen puutteen takia. Pandemian takia menetimme vuoden 2020 molemmat, sekä kevään, että syksyn haravointitalkoot ja kesäkuun perinteisen triathlonkisatalkoon. Tämän talven tapahtumista Hämeenmaan Lasten talviolympialaisia ei järjestetä pääyhteistyökumppanin toiveesta. Lasten talviolympialaisten merkeissä tapaamme seuraavan kerran helmikuussa 2022.

Viime kesän Parkkikirppis onneksi pystyttiin osittain toteuttamaan ja samoin  joulutuotteiden pakkaustalkoot, molemmat mittavien ennakkoselvittelyjen ja -järjestelyjen sekä ohjeistuksen, valmistelujen ja talkooyhteistyökumppanien turvin. Suuri kiitos talkoiden toteutumisesta kuuluu talkoisiin osallistuneille seuralaisille! Samoin tämän viestin myötä välitämme toimeksiantajan kiitokset talkoisiin osallistuneille organisoidusta ja tehokkaasta toiminnasta.
Parkkikirppiksen tuotto jäi oletettua pienemmäksi. Pakkaustalkoot tuottivat kuitenkin mukavan summan seuran kassaan. Kaikki talkootuotot ovat elintärkeitä seuran toiminnan kannalta; niillä mm. katetaan kilpailumaksuja sekä leiri- ja valmennustoiminnan kuluja. Junnu- ja nuorten ryhmien tuotemyynnin tuotto käytetään kokonaisuudessaan ko ryhmien urheilijoiden leirien majoituskuluja alentavasti.

Tällä hetkellä Etelä-Suomen lumitilanne antaa syytä riemuun. Kaupunki kunnostaa latuja Hämeenlinnan seudulla muuallakin kuin moottoriradalla. Hiihtämään pääsevät ne, jotka haluavat niin tehdä. Maastohiihtäjien kannalta varjoa tulevaan edelleen luo kuitenkin epävarmuus kilpailujen järjestämisestä ja kilpailujen terveysturvallisuudesta. Toivomme parasta!
Riemua ja ylpeyttä saamme tuntea myös seuran valmennusryhmien toiminnasta. Syksyn aikana seuraamme on liittynyt useita uusia perheitä lasten ja nuorten aloitettua ohjatun hiihtoharrastuksen junnu- tai nuorten ryhmässä. Tämänhetkisen jäsenluettelon mukaan Hiihtoseurassa on n 70 lasten- ja nuorten sarjoissa hiihtävää urheilijaa. Heistä suurin osa harjoittelee seuran valmennusryhmissä.
Ja jännityksellä odotamme jo seuraavan talven hiihtokauden avaamista aikaisin syksyllä toivottavasti vihdoinkin toteutuvalla säilölumiladulla!

Hiihtoseuran tapahtumista kuluvana talvena järjestetään alla listatut. Ne kannattaa jo merkitä kalenteriin, sillä talkoolaisia tarvitsemme myös näitten kaikkien toteuttamiseen:
  • Lasten hiihtokerho 18.1.2021 - 15.2.2021 maanantai-iltaisin klo 17.45 - 19.45
  • Nelosluokkalaisten lumiliikuntapäivät ti-ke 2.-3.2.2021, molemmat päivät klo 8.30-14.30
  • Iltakilpailuja keskiviikko-iltaisin, ajankohdat myöhemmin
  • Hämeenlinnan Hiihdot ja Krista Cupin loppukilpailu 13.3.2021
Näistä tapahtumista lähetetään sähköpostitse tarkemmat talkookutsut piakkoin.

Toivomme alkaneesta vuodesta talven osalta viime vuotta lumisempaa sekä yleisilmeeltään keveämpää kuin edellinen. Pidetään omasta ja muiden terveydestä huolta, hiihdetään ja nähdään laduilla ja latujen varsilla. Pidetään seuratoiminnan rattaat pyörimässä yhdessä ja hymyssä suin. Erityisesti nyt tarvitaan yhteen hiileen puhaltamista

️Talviterveisin
Johtokunta