Kilpailuohje 

(Päivitetty 21.11.2023)

Hämeenlinnan Hiihtoseuran kansalliset Ensilumen Hiihdot järjestetään lauantaina 16.12.2023 klo 11.00 alkaen.

Kilpailukeskus sijaitsee Ahveniston moottoriradalla osoitteessa Poltinahontie 47, 13130 Hämeenlinna. 

Hiihtotapa vapaa (V) väliaikalähdöin.

Sarjat

MYL/NYL 

M8/N8 

M10/N10

M12/N12

M14/N14 

M16/N16

M18/N18 

M20/ N20

M45/ N453 km

Kilpailutoimisto ja kilpailunumerot

Kilpailutoimisto sijaitsee maalialueen läheisyydessä ulkona ja on avoinna kilpailupäivänä klo 10.00 alkaen. 

Kilpailunumerot ovat noudettavissa kilpailutoimistosta heti sen auettua. Numeroliivit luovutetaan maaliin tulon jälkeen toimitsijoille mehunjakopisteellä. Palauttamattomasta kilpailunumerosta veloitetaan 50 euroa.

Kilpailun johtaja

Merja Lehtonen

puh. 050 3367026

merja-riitta.lehtonen@live.fi

Osanotto-oikeus

Kilpailijat, jotka ovat ilmoittautuneet Hiihtokalenterin kautta kilpailuun torstaihin 14.12.2023 kello 21.00 mennessä, ovat oikeutettuja osallistumaan kilpailuun. 

Hämeenlinnan Hiihtoseuran hiihtäjät ilmoittautuvat seuran ohjeistuksen mukaisesti Hiihtokalenterin kautta. Ilmoittautumisohjeet löytyvät seuran sivuilta.

Aikataulu (tarkentuu lähempänä kilpailun ajankohtaa) 

10.00 Kilpailunumeroiden haku alkaa

11.00 Ensimmäinen sarja alkaa

Ratamerkinnät ja opastus

Ratakartat sekä hiihtojärjestys julkaistaan alempana sivustolla. 

Kilpailija vastaa itse, että hiihtää oikeaa reittiä ja oikeassa järjestyksessä. Kilpailijoiden tulee tutustua kilparatoihin ennen kilpailua myös hiihtämällä. Radat kunnostetaan kilpailupäivänä. 

Lähdön järjestelyt

Lähtölistat on julkaistaan sivustolla 15.12.2023. Ne löytyvät myös kilpailukeskuksen viralliselta ilmoitustaululta huoltorakennuksen seinästä kilpailupäivänä 16.12.2023 klo 10.00 alkaen. 

Verryttely ja testaus

Erityistä varovaisuutta noudattaen verryttely, testaus ja rataan tutustuminen on mahdollista  kilparadoilla poislukien lähtö- ja maalialue, jossa hiihtäminen on sallittu vain kilpailutilanteessa. Radalla saa hiihtää vain oikeaan hiihtosuuntaan ja kilpailusuoritustaan tekeviä hiihtäjiä ei saa häiritä. 

Keskeyttäneet

Keskeyttäneiden on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti maalissa ja luovutettava kilpailunumero toimitsijalle.

Tulokset ja vastalauseet

Kilpailun aikana ilmoitetaan tuloksia kuuluttamalla ja tulokset toimitetaan sarjan valmistuttua kilpailun viralliselle ilmoitustaululle. Tulokset päivitetään kilpailusivustolle reaaliajassa.

Vastalauseaika on 15 minuuttia tulosten julkistamisen jälkeen. Vastalauseet on jätettävä kirjallisena kilpailutoimistoon. Vastalausemaksu 50 euroa maksetaan kilpailutoimistoon käteisellä vastalausetta jätettäessä. Maksu palautetaan, mikäli tuomarineuvosto hyväksyy vastalauseen.

Palkinnot

Jokaisessa sarjassa palkitaan kolme parasta. 

Huolto

Pysäköintialue sijaitsee kilpailukeskuksessa. Suksien voitelu on mahdollista katoksessa stadionalueella (ei sähköä) tai pysäköintialueella. Pukuhuoneet ja peseytymistilat sijaitsevat huoltorakennuksessa ( mikäli rakennuksen remontti valmistuu ajoissa ). WC-tilat sijaitsevat kilpailukeskuksen huoltorakennuksen päädyssä sekä pukuhuoneiden yhteydessä. 

Turvallisuus

Kilpailua varten on laadittu kirjallinen pelastussuunnitelma. Kanta-Hämeen Keskussairaalan poliklinikka on lähin ensiapua antava paikka. 

Mehutarjoilu

Kilpailijat saavat lämmintä mehua kilpailusuorituksensa jälkeen kilpailunumeroa vastaan. Mehupiste sijaitsee maalialueen läheisyydessä.