Valmennusryhmät

Hämeenlinnan Hiihtoseuran yhtenä tavoitteena on kehittää juniori- ja nuorisotoimintaa yhä laadukkaampaan suuntaan. Tämä tarkoittaa, että harjoittelu ja hiihdon harrastaminen meidän seurassamme on jokaiselle omanlaatuista ja mukavaa, oli tavoite sitten olympialaisissa tai vaikkapa Tervaniemen laduilla.

Hiihdon toimintakausi 2019 -2020 on jo käynnissä ja tiedossa on paljon toimintaa; yhteisharjoituksia, leirejä, harjoitusreissuja sekä tietenkin talven kilpailuja!

Järjestyksessä toinen Taitokonsultointi-projekti yhdessä Vuokatin Urheiluopiston kanssa päättyi keväällä 2018. Projektin aikana seuraamme kouluttautui viisi uutta I-tason maastohiihtovalmentajaa. Leireiltä saatu tieto ja taito välittyy siis kaikkien seuramme ryhmissä harjoittelevien käyttöön samoin kuin se näkyy mm hiihtokerhon ohjaustoiminnassa. Ensimmäinen taitokonsultointiryhmä päätti kolmivuotisen urakkansa keväällä 2015. Taitokonsultointiin on seurastamme osallistunut kaiken kaikkiaan n 25 urheilijaa.

Junnuryhmään ja nuorten ryhmään voi tulla mukaan milloin vain. Ota yhteyttä ryhmän vastuuvalmentajiin (yhteystiedot ryhmän sivuilla). Lisää tietoa junnu- ja nuorten ryhmien sivuilta!

Linkkejä, tietoa ja vinkkejä:

Urheilijanpolku Hiihtäjänpolku

Kasva Urheilijaksi

Maastohiihtoliitto

Terve Urheilija

LEPPÄVIRRAN HIIHTOPUTKILEIRI 1.11. - 3.11.2019

Seura järjestää junnuryhmäikäisille urheilijoille suunnatun hiihtoputkileirin Leppävirran Hiihtoareenalla 1.- 3.11.2019. Leiri sopii kaikille junnuille, jotka pärjäävät reissussa suhteellisen omatoimisesti, vaikka vanhemmat olisivatkin mukana. Mikäli majoituskiintiöön jää tilaa, matkaan voi lähteä myös HS-ikäisiä harjoittelemaan oman ohjelman mukaan. Seura tukee urheilijoiden leireilyä joko kuljetus- tai osittain majoituskustannuksiin osallistumalla.

Vanhemmat ja sisarukset voivat osallistua leirille omalla kustannuksella.

Leiri- ja majoituspaikkana on Sport & Spa Hotel Vesileppis (www.vesileppis.fi) . Ohjelmassa on harjoituksia Hiihtoareenalla, ulkona, salissa ja allastiloissa. Mikäli lähtijöitä on edellisten vuosien malliin, järjestetään Leppävirralle bussikuljetus. Lähtö leirille tapahtuu tällöin perjantaina klo 12.30 ja paluu sunnuntaina n. klo 18. Leiriohjelma tarkentuu noin viikkoa ennen leiriajankohtaa

Vastuuvalmentajana Hiihtoseurasta toimii Vesa-Matti Seppälä. Sitovat ilmoittautumiset 27.9.2019 mennessä alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta.

Lopullinen leirimaksun suuruus riippuu osittain lähtijöiden määrästä, majoitusjärjestelyistä ja kuljetusjärjestelyistä. Majoitus pyritään järjestämään tiiviisti. Seura lähettää leiristä laskun osallistujille postissa leirin jälkeen.

Kustannukset majoituksesta (sporttipakettihinnat):  lapset 4-12 v 58 € / yö  4 hh, 63 € / yö 3 hh ja 73 € / yö 2 hh, juniorit 13-16 v 60 € / yö  4 hh, 65 € / yö 3 hh ja 75 € / yö 2 hh. Aikuiset 65 € / yö 4hh, 70 € / yö  3 hh, 79 € / yö  2 hh ja 109 / yö € 1 hh.  Huoneet ovat 1 - 4 hengen huoneita (varavuodejärjestelyin).  Hinta sisältää majoituksen, aamiaisen, lounaan ja päivällisen (myös tulopäivänä päivällinen + lähtöpäivänä lounas, lounas- ja päivällisruoka kotiruokatyyppistä) sekä hiihtoareenan, kylpylän ja kuntosalin vapaan käytön.

Majoitus tilavammassa perhehuoneessa 25 €/vrk lisämaksulla.

Ilman huoltajia matkustavista alaikäisistä tulee olla täytettynä kuljetuslupa ennen matkaa.

Tiedustelut: leiriohjelma Vesa-Matti Seppälä, majoitus / ilmoittautuminen Laura Kaukokari

Säännöllinen "mattotesti" tukee nuoren harjoittelua. Analysoimalla tuloksia saadaan mm. tietoa henkilökohtaisista sykerajoista harjoittelun eri osa-alueille.