Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusurheilijat

6.1.2022 Hämeen Viestipäivä

Lähtölista ja tulokset:

Lähtölista  (HUOM joukkueiden numerointi päivitetty 5.1 klo 23:00)

Tulokset (Online - tulokset päivittyvät kisan aikana)

Hämeen Viestin kokonaiskilpailun pisteet

Kilpailuohje:

Kilpailu

Hämeen Viesti, Hämeen Hiihdon piirinmestaruushiihdot ja Hopeasompa-aluemestaruusviestihiihdot. Hiihtotapa perinteinen (P). Kilpailuiden ajankohta torstai 6.1.2022 klo 10.00 alkaen. ( HUOM! KILPAILUN ALOITUSAJANKOHTAA ON AIKAISTETTU 30 MINUUTTIA! )

Kilpailukeskus ja toimisto

Kilpailukeskus sijaitsee Ahveniston moottoriradalla osoitteessa Poltinahontie 47 13130 Hämeenlinna. Kilpailutoimisto sijaitsee kilpailukeskuksen huoltorakennuksen läheisyydessä katoksessa ja on avoinna kilpailupäivänä klo 8:30 alkaen. 

Kilpailunumerot 

Kilpailunumerot jaetaan kilpailutoimistosta pussitettuna joukkueittain, ei yksittäisille hiihtäjille. Numerosarjat alkavat numerosta 100 niin,  että ensimmäisen osuuden hiihtäjän numero alkaa numerolla 1, toisen osuuden 2 ja kolmannen osuuden numero alkaa numerolla 3. Numerot luovutetaan maaliin tulon jälkeen niille osoitettuun laatikkoon maalialueella. Palauttamattomasta kilpailunumerosta veloitetaan 50 euroa. 

Osallistumisoikeus

Osallistumisoikeus normaalisti Hiihtoliiton voimassaolevien kilpailusääntöjen mukaisesti.

Hämeen Hiihdon piirinmestaruusviestit (12- ja nuoremmat sarjat ) sekä HS-alueviestit ( 14- ja 16-sarjat ), osallistumisoikeus normaalisti Hiihtoliiton voimassaolevien kilpailusääntöjen mukaisesti. Lisenssi/Skipassi ikäluokan mukaan. 

Hämeen Viestit (MYl/NYl): Seurojen joukkueissa hiihtäjien oltava seurojen jäseniä. Maastohiihdon lisenssi ei ole pakollinen, mutta sen puuttuessa seura vastaa joukkueidensa jäsenten vakuutusturvasta. Harrastejoukkueiden jäsenet vastaavat itse vakuutusturvastaan kilpailun aikana.

Ikäsarjojen osalta sovelletaan Hiihtoliiton kilpailusääntöjä. Hämeen Viestin ( (MYl/NYl) joukkueissa ei viestinviejillä ole ala-tai yläikärajaa. Tässä luotamme seurojen omaan harkintaan ottaen huomioon kilpailun luonteen ja osuuksien pituudet.

Kukin kilpailija hiihtää vain yhdessä viestisarjassa! PM- tai HS-viestisarjoissa jo kertaalleen hiihtäneet eivät osallistu enää Hämeen Viestin sarjoihin.

Viestien virallisissa lopputuloksissa ovat mukana vain joukkueet, joiden kaikki jäsenet ovat k.o. viestisarjan mukaista sukupuolta. Sekajoukkueita voi ilmoittaa ja ne sijoitetaan hiihtämään ikäluokan mukaiseen miesten sarjaan kilpailun ulkopuolella (aika otetaan ja tulos julkaistaan, mutta ei oteta huomioon palkintoja jaettaessa). 

Viestien virallisissa lopputuloksissa ovat mukana vain joukkueet, joiden kaikki jäsenet edustavat samaa seuraa. Useamman seuran yhteisiä sekajoukkueita voi ilmoittaa ja ne sijoitetaan hiihtämään sarjassaan kilpailun ulkopuolella. 

Mukana olevat Hämeen Hiihdon jäsenseurat osallistuvat automaattisesti seurojen väliseen kokonaiskilpailuun. Tulokset lasketaan maailmancup-pistelaskennan mukaisesti miesten, naisten, M/N16- ja M/N14-sarjoista. 

Ilmoittautumiset

Seurojen joukkueiden ilmoittautumiset 3.1.2022 klo 19:00 mennessä osoitteessa www.kilmo.fi. Mikäli seurojen joukkueissa on mukana lisenssittömiä urheilijoita, ilmoittautumiset sähköpostilla merja-riitta.lehtonen@live.fi 3.1.2022 klo 19:00 mennessä. Yhdistelmä- ja harrastejoukkueiden ilmoittautumiset samoin sähköpostilla merja-riitta.lehtonen@live.fi 3.1.2022 klo 19:00 mennessä. Sähköpostilla ilmoittautuessa ilmoita joukkueen nimi ja hiihtäjien nimet sekä syntymäajat hiihtojärjestyksessä. 

Joukkueiden kokoonpanoja voi muuttaa 5.1. klo 16 saakka sähköpostilla. Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan 5.1. klo 20 mennessä. Tämän jälkeen kokoonpanomuutokset ainoastaan sairastapauksissa.

Latumerkinnät ja opastus

Kilpailuissa on käytössä 1,2 ja 3 km:n kilpaladut. Risteysmerkinnät, vaihtoalue, lähtö ja maali sekä verryttely-/testiladut on merkitty opastein. Kilpailija vastaa itse, että hiihtää oikeaa reittiä ja oikeassa järjestyksessä. Mikäli kilpailija hiihtää väärin, on hänen palattava muita kilpailijoita häiritsemättä samaan reittiä pisteeseen, jossa harhautui väärälle reitille. Suosittelemme kilpalatuihin tutustumista ennen kilpailun alkua. Ratakartat sekä maali- ja lähtöalueen järjestelyt ovat nähtävissä ilmoitustaululla ja lähtöalueella sekä verkossa kilpailusivustolla. 

Verryttely/testaus on kielletty kilpaladulla kilpailun aikana. Kilpaladut suljetaan 5 min ennen ensimmäisen kilpailijan lähtöä. 8-ja 10-sarjojen osuuksien jälkeen avautuu erillinen verryttelyyn/suksitestaukseen osoitettu alue. Kilpalatuihin tutustuminen on aikataulutettu alempana sivustolla.

Viestihiihdon vaihtoalueella saa olla vain yksi joukkueen edustaja vaihdon järjestelijänä.

Muutokset latuihin tai muihin stadionalueen yleisjärjestelyihin esimerkiksi sääolosuhteiden vuoksi ilmoitetaan kilpailusivustolla viimeistään keskiviikon 5.1.2022 aikana.

Hiihtotapa

Perinteinen (P) - kaikilla osuuksilla. Kilpailuissa noudatetaan FIS:n ja Suomen Hiihtoliiton kilpailusääntöjä.

Kilpailumatkat

M8/N8 3x1 km

M10/N10 3x2 km helppo

M12/N12 3x3 km

M14/N14 3x3 km

M16 3x5 km ( 3 km + 2 km vaativa )

N16 3x3 km

MYL 3x7 km ( 3 km + 2 x 2 km vaativa )

NYL 3x5 km ( 3 km + 2 km vaativa )

Verryttely

Sallittu kilpailuladuilla vain kilpailuaikataulun osoittamina aikoina. Verryttely kilpailuladuilla on ehdottomasti kielletty kilpailun aikana. 8- ja 10- sarjojen valmistuttua vapautuu alue verryttelyyn ja suksitestaukseen (kulkureitti merkattu stadionkarttaan). Kulku tapahtuu alikulkusillan kautta kävellen, mikäli pysäköity ensisijaiselle pysäköintialueelle. Kuulutuksen antamia ohjeita verryttelystä on noudatettava. 

Kilpailuaikataulu lopullinen

8:30 numeroiden haku alkaa

8:30-9:55 verryttely sallittu kilparadoilla

10:00 M8/N8 ( 8-sarjat valmiiksi lähtöalueelle 9:55 )

10:03 M10 ( 10-sarjat valmiiksi lähtöalueelle 9:55 )

10:06 N10

n. 10:45 - 11:35 kisalatu auki harjoittelulle ( kun N/M10-joukkueet maalissa )

11:35 M12 ( 12-sarjat valmiiksi lähtöalueelle 11:30 )

11:38 N12 

12:30 M14 ( 14-sarjat valmiiksi lähtöalueelle 12:25 )

12:33 N14

12:36 N16 ( valmiiksi lähtöalueelle 12:30 )

n. 13:20 - 13:50 kisalatu auki harjoittelulle ( kun 14-16-sarjat maalissa )

14:00 M16 / NYL + naisten harrastesarjat ( valmiiksi lähtöalueelle 13:55 )

14:03 MYL + miesten harrastesarjat ( valmiiksi lähtöalueelle 13:55 )

 

Keskeyttäneet 

Keskeyttäneiden on ilmottauduttava henkilökohtaisesti maalissa ja luovutettava kilpailunumero toimitsijalle.

Tulokset ja vastalauseet

Kilpailuissa on käytössä online-tulospalvelu. 

Vastalauseaika on 15 minuuttia tulosten julkistamisen jälkeen. Vastalauseet on jätettävä kirjallisena kilpailutoimistoon. Vastalausemaksu 50 euroa maksetaan kilpailutoimistoon käteisellä vastalausetta jätettäessä. Maksu palautetaan, mikäli tuomarineuvosto hyväksyy vastalauseen.

Palkinnot

PM-viesteissä ja HS-alueviesteissä palkitaan kolme parasta Hämeen Hiihdon jäsenseuran joukkuetta sarjoittain yksilöpalkinnoilla. 

Hämeen Viestin naisten ja miesten sarjoissa palkitaan kolme parasta Hämeen Hiihdon jäsenseuran joukkuetta joukkuepalkinnoilla sekä Hämeen Hiihdon jäsenseurojen voittajajoukkueiden hiihtäjät yksilöpalkinnoilla. Hämeen Viestin joukkuekilpailussa palkitaan kolme parasta Hämeen Hiihdon jäsenseuraa seurapalkinnoilla.

Huolto

Pysäköintialue sijaitsee kilpailukeskuksessa. Mikäli se päivän aikana täyttyy, siirrytään pysäköintihenkilöstön avulla ohjaamaan lisäksi käyttämään toista pysäköintialuetta alueella. Suksien voitelu on mahdollista pysäköintialueella. Pukuhuoneet ja peseytymistilat ovat vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi suljettu. WC-tilat sijaitsevat kilpailukeskuksen huoltorakennuksen päädyssä. Kilpailukeskuksessa palvelee Ahvenisto Race Cafe kilpailupäivänä. Pyydämme huomioimaan turvavälit ja käyttämään maskia.
 

Turvallisuus

Kilpailua varten on laadittu kirjallinen pelastussuunnitelma, joka on nähtävillä kilpailusivustolla. Paikalla on kilpailupäivänä EA-tiimi.
 
Koronaohjeistuksessa noudatetaan Aluehallintoviraston antamia määräyksiä. Kilpailuun saa osallistua vain terveenä ja täysin oireettomana. Vältetään jonottamista ja pyritään säilyttämään turvavälit. Alueella suositellaan vahvasti käyttämään kasvomaskia. Kilpailualue ei ole avoinna yleisölle. Kilpailijoilla saa olla mukanaan vain välttämättömät huoltajat. 
 

Mehutarjoilu

Vallitsevassa pandemiatilanteessa emme voi järjestää mehutarjoilua kilpailijoille.
 

Kilpailuorganisaatio

Kilpailun johtaja: Merja Lehtonen

TD: Akseli Vuorinen 

TDa: Tuomo Joutvuo

Ratamestarit: Sami Peltotalo / Timo Lehtonen 

Lähtö/maali: Joonas Rokkanen

Kilpailutoimisto: Elina Peltotalo 

Ajanotto ja tulospalvelu: Mikko Lepistö

Pysäköinti: Niko Blomberg 

Turvallisuus: Niko Blomberg

EA-tiimi: Riikka Mäkelä

 

Tiedustelut: Kilpailun johtaja Merja Lehtonen 050 336 7026, merja-riitta.lehtonen@live.fi