Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusurheilijat

Kilpailukutsu

Lähtölista

Aikataulu ja eräkaaviot

Latukartat ( julkaistu 25.2. klo 7:30)

Latukartta 0.5 km

Latukartta 1.0 km

Latukartta 1.4 km

Tulokset

Kilpailu

Hämeenlinnan Hiihtoseuran kansallinen KristaCup-sprintti järjestetään lauantaina 26.2.2022 klo 11:00 alkaen. Ilmoittautumiset 23.2.2022 klo 19:00 mennessä Kilmon kautta. Oman seuran kilpailijoiden ilmoittautumiset seuran nettisivujen kautta 21.2.2022 klo 19:00 mennessä: Ilmoittautumiset

Kilpailukeskus sijaitsee Ahveniston moottoriradalla osoitteessa Poltinahontie 47 13130 Hämeenlinna. Hiihtotapa perinteinen (P).

Sarjat

M8 P 0.5 km / N8 P 0.5  km
M10 P 1 km / N10  P 1 km ( Huom! Matka poikkeaa kilpailukutsusta )
M12 P 1 km / N12 P 1 km
M14 P 1 km / N14 P 1 km
M16 P 1 km /  N16 P 1 km
M18 P 1.4 km / N18 P 1.4 km
M20 P 1.4 km / N20 P 1.4 km
MYL P 1.4 km / NYL P 1.4 km

Kilpailutoimisto ja kilpailunumerot

Kilpailutoimisto sijaitsee kilpailukeskuksen maalialueen läheisyydessä ulkona ja on avoinna kilpailupäivänä klo 9:30 alkaen. Kilpailunumerot ovat noudettavissa kilpailutoimistosta itsenäisesti. Kilpailija hiihtää kaikki lähtönsä kilpailuissa samalla numerolla. Numeroliivit luovutetaan kilpailuiden jälkeen maalialueella sijaitsevaan laatikkoon. Palauttamattomasta kilpailunumerosta veloitetaan 50 euroa.

Kilpailumuoto

Kilpailu hiihdetään sprinttikilpailuina. Kaikille hiihtäjille minimissään aika-ajo sekä yksi erämuotoinen lähtö. Erälähdöissä max. 6 hiihtäjää kerrallaan. Osanottajamäärästä riippuen jatkoerissä voidaan myös yhdistää lähtöjä matkakohtaisesti. Kilpailuissa noudatetaan soveltuvin osin FIS:n kilpailusääntöjä sekä Suomen hiihtoliiton kotimaisia kilpailusääntöjä.

Kilpailumatkat ja rata

Kilpailuissa käytettävä rata rakennetaan vallitsevien lumiolosuhteiden mukaisesti. Latukartat julkaistu sivuilla 25.2. klo 7:30.

Rataan tutustuminen

Mahdollista vain aikatauluun merkittyinä aikoina.

Verryttely

Verryttely kilpaladuilla on ehdottomasti kielletty kilpailun aikana. Kuulutuksen ja toimitsijoiden antamia ohjeita on noudatettava. Verryttelyyn löytyy latuja.

Aikataulu

HUOM! Erät otetaan maaliin aina ennen seuraavan erän lähtöä, joten aikatauluissa saattaa esiintyä päivän aikana pientä viivettä.

Klo 9:30     kilpailutoimisto ja rata aukeaa

Ryhmä A M/N8 - M/N10 - M/N12

Klo 10:55  kilpalatu sulkeutuu verryttelyltä

Tulokset ja palkinnot

Tulokset ilmoitetaan erien valmistuttua kuulutuksin ja  kilpailusivustolla.

Palkitaan 6 parasta hiihtäjää sarjoittain. Palkintojen jako suoritetaan aamupäivän osalta sarjojen valmistuttua ja iltapäivän osalta viimeisen finaalin jälkeen.

Sarjat M/N16 - M/N18 - M20 - MYL - NYL aika-ajojen, erien sekä finaalin sijoituksen mukaan pisteytys. ( Jos sarjassa 6 hiihtäjää: 1. 6 pistettä, 2. 5 pistettä,  3. 4 pistettä,  4. 3 pistettä. 5. 2 pistettä ja 6. 1 piste. ) Pisteet lasketaan yhteen ja eniten pisteitä saaneet palkitaan järjestyksessä. Tasapisteissä aika-ajo ratkaisee.

Huolto

Pysäköintialue sijaitsee kilpailukeskuksessa. Suksien voitelu on mahdollista pysäköintialueella. Pukuhuoneet ja peseytymistilat sijaitsevat huoltorakennuksessa. WC-tilat sijaitsevat kilpailukeskuksen huoltorakennuksen päädyssä. Kilpailukeskuksessa palvelee Ahvenisto Race Cafe.

Turvallisuus

Kilpailua varten on laadittu kirjallinen pelastussuunnitelma. Pelastussuunnitelmaan pääset tästä.

Koronaohjeistuksessa noudatetaan Aluehallintoviraston antamia määräyksiä. Kilpailuun saa osallistua vain terveenä ja täysin oireettomana.

Kilpailun johtaja

Merja Lehtonen