Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusurheilijat

Nuorten SM-hiihdot Kuopiossa - Eveliina Hakalalle pronssia

13.3.2022

Puijon Hiihtoseura isännöi vuoden 2022 toisia nuorten SM-hiihtoja 11.-13.3.

Viikonlopun aikana Puijolla kisailtiin varsin keväisissä säissä nuorten SM-mitaleista. Perjantaina ohjelmassa olivat vapaan hiihtotavan parisprintit  N/M 16, 18- ja 20-sarjoissa, lauantaina vapaan hiihtotavan 5 ja 10 km matkat ja sunnuntaina kilvoiteltiin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa 15, 20 ja 30 km matkoilla. Distanssimatkoilla mestaruuksista hiihdettiin N/M 17-, 18-, 20- ja 23- vuotiaitten sarjoissa.

Lauantain vapaan hiihtotavan vitosella N 17- sarjassa todellisesta yllätyksestä vastasi Eveliina Hakala hiihtämällä pronssimitalin arvoisesti ja vieläpä itseään vanhemmassa seurassa. Isot onnittelut Eveliinalle!

Eveliinan lisäksi Hiihtoseuraa Puijolla edustivat Inka Haikama, Riina Alarotu, Sonja Hakala, Joel Seppälä, Kalle Kulju, Rasmus Seppälä, Lauri Vähävihu, Taavi Nyström ja Jukka Vähävihu.

Valmennus- ja huoltotiimin mukaan viikonloppu kokonaisuudessaan oli odotetun kaltainen ja jokainen urheilija sai pääsääntöisesti tehtyä oman tasonsa mukaisen suorituksen. Tosin harmittava kolarointi M16 sarjan parisprintissä vei sijoituksia samoin kuin M23 sarjan yhteislähtökisassa Jukka Vähävihun kaatuminen sunnuntaina pudotti hänet hyvästä peesistä letkassa. Perinteisesti kisapaikka aiheutti huollolle, tosin  vasta sunnuntaina, hieman päänvaivaa voitelun suhteen. Keliolosuhteet vaihtelivat päivän aikana radan eri osuuksilla selkeästä vesikelistä kuivaan pakkaseen.

Puijon tunnetusti vaativa maasto oli arvokisoille sopiva näyttämö. Kilpailujärjestäjä onnistui tehtävässään hyvin. Samoin hyvin onnistui myös seuran rutinoitunut huoltotiimi.

PUIJON SM-KILPAILUJEN TULOKSET