Hopeasomman loppukilpailu oli seuran nuorille onnistunut kauden huipennus

11.4.2021

Hopeasomman loppukilpailut päätettiin viesteihin

Hopeasomman loppukilpailut päättyivät sunnuntaina viesteihin, joihin seura sai mukaan kaksi joukkuetta. Säätila kävi edeltävänä yönä hieman pakkasen puolella, joten aamupäivän viesteihin saatiin rapsakammat ladut kuin edellisen päivän henkilökohtaisille matkoille. Viesti käytiin samoilla vaativilla radoilla kuin henkilökohtaiset kisat, mutta tyylinä oli vapaa.

M16-sarjassa (3 x 5 km) Kalle Kulju, Olli Seppälä ja Joel Seppälä sijoittuivat upeasti kuudenneksi, kun mukana oli 20 joukkuetta. Vaativa latu edellytti onnistunutta vauhdinjakoa, jotta voimia riitti myös viimeisen kilometrin pitkälle nousuosuudelle, josta laskettiin vauhdikas alamäki stadionalueelle. Tässä kaikki hiihtäjämme onnistuivat.

Kalle aloitti hyvin ja tuli vaihtoon sijalla 10, mutta eroa kärkeen oli vain 14 sekuntia. Vasta 13-vuotias Olli Seppälä säilytti hyvä asemat. Joel Seppälä nosti ankkuriosuudellaan joukkueen sijoitusta varmalla suorituksella. Viestin voitti Teiskon Urheilijat, johon eroa kertyi 2.21,8. Urheilijat kiittelivät jälleen huoltoa erinomaisesta toimivista suksista.

Iltapäivän viesteihin ladut pehmenivät lämpötilan noustessa, mikä toi haastetta 14-sarjalaisille. N14-sarjaan (3 x 3 km) osallistuttiin vielä nuorella joukkueella. Anna Vähävihu, Alma Peltotalo ja Salla Lehtonen sijoittuivat sijalle 13, kun mukana oli 15 joukkuetta. Viestin voitti Kangasalan Kisa.

Hämeenlinnan Hiihtoseura menestyi seurapisteissä

Kokonaisuutena Hopeasomman loppukilpailut olivat seuralla menestyksekäs ja urheilijoiden kunnonajoitukset onnistuivat - moni teki kisoissa jopa kauden parhaita suorituksia. Vaativissa keleissä myös huolto onnistui.

Hopeasomman loppukilpailujen yhteydessä lasketaan sekä päiväkohtaiset että kolmen kisapäivän yhteenlasketut pisteet seuroille kilpailijoiden menestyksen mukaan. Hämeenlinnan Hiihtoseura oli yhteispisteissä 11. (294 pistettä), kun mukana oli kilpailijoita yhteensä 93 seurasta.

Lauantain henkilökohtaisten matkojen pisteissä Hiihtoseura sijoittui upeasti neljänneksi kuuden hiihtäjän hyvillä suorituksilla. Seurojen välisen pistekilpailun voitti ylivoimaisesti Espoon Hiihtoseura 1122 pisteellä. Muita menestyneitä seuroja Hämeestä oli Teiskon Urheilijat (8.) ja Kangasalan Kisa (9.).

Tulokset viesti

Tulokset