Hopeasomman loppukilpailut Vuokatissa aloitettiin sprinttikilpailuilla

9.4.2021

Ensimmäinen kilpailupäivä Hiihtoseuralaisille onnistunut

Vuoden 2021 Hopeasomman loppukilpailut päästiin kuin päästiinkiin hiihtämään Taivalkosken sijaan Vuokatissa.

Vuokatti Sport järjestää kisat ilman yleisöä. Osallistuminen edellyttää negatiivista koronatestin tulosta sekä kilpailijoilta että huoltajilta. Testaus oli järjestetty siten, että paikalle saapuvat menivät ensin koronatestiin ja vasta pikatestin tuloksen tultua pääsi majoittumaan.

Hämeenlinnan Hiihtoseura osallistuu kisoihin seitsemän hiihtäjän joukkueella. Ensimmäisenä kisapäivänä perjantaina oli ohjelmassa sprintit.  Kilpailu järjestettiin teknisesti vaativassa mäkisessä maastossa. Aamupäivän 14-vuotiaiden sarjat kisattiin upeassa aurinkoisessa säässä. Iltapäivän 16-sarjojen aikaan alkoi kerääntyä pilviä, mutta kisat saatiin viety läpi juuri ennen pahimpia lumisateita. Rata pysyi kisan ajan melko hyvässä kunnossa. Huolto teki hyvää työtä luistojen kanssa.

M14-sarjan pojat Vilho Peltotalo ja Olli Seppälä hiihtivät erinomaisesti. He pääsivät karsinnasta erävaiheeseen ja alkuerässään Vilho oli 3. ja Olli 4. Loppusijoitukset pojille 76 hiihtäjän joukossa olivat 15. ja 19. Voiton vei Justus Vihinen Espoon Hiihtoseurasta.

N14-sarjassa vielä 13-vuotiaat Anna Vähävihu ja Salla Lehtonen debytoivat Hopeasompa-kisoissa. 77 hiihtäjän joukossa Anna oli 56. ja Salla 64. Sarjan voitti Joensuun Katajan Nella Voutilainen.

M16-sarjassa Kalle Kulju ja Joel Seppälä sijoittuvat hyvien hiihtojen jälkeen karsinnassa sijoille 31 ja 32 ja olivat näin ollen ensimmäiset karsiutujat vain muutaman sekunnin kymmenyksen erolla. Kilpailu oli kovatasoinen ja tiukka, sillä 30 parasta mahtui seitsemän sekunnin sisään. Sarjaan osallistui yhteensä 79 hiihtäjää. Sprintin voitti Närpes Kraft Skidföreningenin Lukas Kuuttinen.

Viralliset tulokset: