Mitalisadetta pm-kisoista Tampereelta

21.2.2021

Hiihtoseurasta Kaupissa yhteensä 26 kilpailijaa

Sunnuntaina 21.2.2021 ratkottiin piirinmestaruudet perinteisellä tyylillä Tampereen Kaupin maastoissa sarjoissa N/M 7 – N/M 15 sekä N/M yleinen ja N/M veteraanit. Voiteluolosuhteet olivat jälleen haastavat lämpötilan lähennellessä pakkaskelien jälkeen yllättäen nollaa.

Junnut onnistuivat erittäin hyvin. Seuralle tuli peräti 7 piirinmestaruutta ja tukku muita erinomaisia sijoituksia.

Pienimmistä hiihtäjistä Anton Rokkanen voitti sarjan M7 pm-kultaa. Lauri Kaartama sijoittui M8-sarjassa viidenneksi. Matkana alle 8-vuotiaitten sarjassa oli 1 km.

Seuraavaksi vanhimmissa sarjoissa (9-10 v) matkana oli 2 km. Elsa Blomberg voitti N9-sarjan ja Vilho Mennala M9-sarjan, jossa Leevi Kaartama hiihti kolmanneksi.

M10-pojissa Juho Seppälän voittokulku jatkui. Tällä kerralla voitto tuli niukalla 0.2 sekunnin erolla. Saman sarjan Oiva Kumpuvaara hiihti myös hyvin ottaen kolmannen sijan. Lisäksi Matias Joutvuo hiihti sijalle 6. N10-sarjassa Aino Lepistö hiihti sijalle 7.

M11-sarjassa kilpailumatkana oli 3 km. Sisu Lehtonen hiihti upeasti voittoon. Myös Elias Juutila on päässyt hyvään vauhtiin. Hän hiihti M11-sarjan neljänneksi. Samassa sarjassa Onni Lepistö sijoittui viidenneksi. Sarjan neljäs hiihtoseuralainen, Joona Mäkelä oli tuloslistalla sijalla yhdeksän.

N11-sarjassa Aino Maria Blomberg oli kahdeksas ja Aino Rokkanen yhdeksäs.

Venla Mennala otti odotetun voiton N12-sarjassa. Voitto heltisi 37 sekunnin erolla. Silva Kulju oli tässä sarjassa kolmas. Kilpailumatkana oli 3 km.

N13-sarjassa seurakaverit taistelivat voitosta ja tällä kertaa Salla Lehtonen päihitti toiseksi tulleen Anna Vähävihun. Eroa tyttöjen välillä oli vain sekunti. Tasaista oli seuran jäsenten välillä myös M13-sarjassa, jossa Olli Seppälä otti pronssia ja Vilho Peltotalo oli 4. vain neljän sekunnin erolla.

M15-sarjassa matkana oli 5 km. Hämeenlinnan pojat hiihtivät erinomaisesti, sillä Joel Seppälä otti hopeaa ja Kalle Kulju pronssia.

Naisten yleisessä sarjassa 5 km matkalla Anni Kainulainen oli toinen häviten kultaa voittaneelle Ikaalisten urheilijoiden Maaret Pajunojalle 17 sekuntia. Maija Hakala oli sarjan kolmas.

M55-sarjassa hiihdettiin 10 km. Hämeenlinnalaisista Jussi Korhonen oli pm-kisan kakkonen.

Tulokset: https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2021_hampmh/