Imatran SM-hiihdoista menestystä Hiihtoseuralle

3.2.2019

Viikonlopun mitalisaldona naisten viestihopea sekä Lauran sprinttihopea

Imatran SM-hiihdoissa 1.-3.2. ratkottiin perjantain väliaikalähtökilpailussa normaalimatkojen, lauantaina viestihiihdon sekä sunnuntaina sprinttihiihdon Suomen mestaruudet.

Perjantaina perinteisen 10 km:n ylivoimainen voittaja oli Ikaalisten Krista Pärmäkoski. Tiukassa mitalitaistossa Laura Mononen jäi niukasti mitaleilta ollen neljäs hopealle hiihtäneen Vieremän Kerttu Niskasen ja pronssia ottaneen Kainuun Anita Korvan jälkeen. Anni Kainulainen hiihti kymmenenneksi ja Maija Hakalan sijoitus oli 35.

Lauantain naisten 3 x 5 km:n viesti oli todella jännittävä käänteineen. HlHS:n viime vuoden pronssimitali kirkastui hopeamitaliksi kaikkien hiihtäjien suoriutuessa osuuksistaan hyvin. Anni toi viestin avausosuudelta hyvissä asemissa kolmantena 9,9 sekuntia kärjen perässä ensimmäiseen vaihtoon. Kakkososuudella Maija venyi ja taisteli hienosti ja tuli toiseen vaihtoon neljäntenä 40,4 sekuntia kärjestä. Viimeisen osuudella Laura yltyi huikeaan menoon. Loppukiritaistelussa Kainuun Anita Korva vei pitemän korren 2,1 sekunnin erolla Hiihtoseuraan. Suomen mestaruuden naisten viestihiihdossa otti siis Kainuun Hiihtoseura joukkueella Anne Kyllönen, Heini Hokkanen ja Anita Korva. Hopealla HlHS ja pronssille hyytyi kymmenisen sekuntia Hiihtoseuran jälkeen maaliin tullut Vuokatti Ski Team Kainuu joukkueella Vilma Nissinen, Susanna Saapunki ja Eveliina Piippo. Kärjessä viimeiselle osuudelle lähtenyt Oulun Hiihtoseura jäi mitaleitta.

Sunnuntaina haastavissa olosuhteissa hiihdetty sprinttikisa tarjosi myös jännitettävää television ääressä kisaa seuranneille Hiihtoseuralaisille. Laura, jota aiemmin ei ole varsinaisesti sprinttitykiksi tituleerattu, eteni vahvasti ja helpon oloisesti loppukilpailuun ja otti kisasta hopeamitalin Vuokatin Katri Lylynperän voittaessa kultaa ja Karihaaran Visan Emmi Lämsän kuitatessa pronssin. Annin sijoitus oli 12. ja Maijan 25.

ISOT onnittelut viestimitalisteille ja Lauralle vielä erikseen sprinttihopeasta!

Imatran SM-hiihtojen tuloksiin TÄSTÄ