Hiihtokilpailuista ja niihin ilmoittautumisesta (2017-2018)

29.12.2017

Kilpailut jakaantuvat yleensä kolmeen eri luokkaan:

• Kansalliset kilpailut (myös SM-hiihdot, Hopeasompa)
    • Kilpailujen kutsut julkaistaan aina hiihtoliiton kilpailukalenterissa ja viimeinen ilmoittautumisajankohta löytyy kutsusta.
    • Pääsääntöisesti kansallisissa käytettään KILMO järjestelmää, johon on vain rekisteröidyillä henkilöillä on käyttö-oikeudet. Hämeenlinnan Hiihtoseuran vastuuhenkilö on Juha-Pekka Nikkanen.
      • Varmistaaksemme, että kaikki sujuisi ”sukkelasti” ja epäselvissä tapauksissa jäisi riittävästi aikaa toimia, on meillä käytössä oma lomake seuransivuilla. Oma ilmoittautuminen tulee siis tehdä täällä lomakkeella kaksi (2) päivää ennen kilpailukutsuun merkittyä ilmoittautumisen päättymistä.
      • KILMO tunnistaa kaikki hiihtäjät, joilla on lisenssi kilpailukaudelle.
      • Osallistumismaksun maksaa seura.

• Piirikunnalliset kilpailut
    • Kilpailut on merkitty hiihtoliiton kilpailukalenteriin. Kilpailukutsut ilmoitetaan tapauskohtaisesti ja kilpailun järjestävän seuran omasta käytännöstä riippuen, joko kilpailukalenterissa tai muulla ”kanavalla” esim. seuran verkkosivuilla.
    • Kilpailija tai hänen huoltajansa huolehtii itse ilmoittautumisen.
      • Pääsääntöisesti piirikunnallisiin ilmoittautuminen tapahtuu kilpailupäivänä paikan päällä noin 1 h ennen ilmoitettua alkamisajankohtaa.
        • Ilmoittautumiseen järjestäjällä voi olla käytössä omia ilmoittautumislomakkeita.
      • HUOM! Mikäli kutsussa mainitaan, että käytettään KILMO järjestelmää, tulee ilmoittautumisen suhteen toimia edellä mainitusti kansallisten tapaan.
    • Osallistumismaksusta vastaa kilpailija tai hänen huoltajansa, mikäli kilpailun järjestäjä ilmoittaa käytävänsä MAKSURENGASTA, maksaa seura osallistumismaksun järjestelmän kautta.

• Muut kilpailut (esim. sarjahiihdot)
    • Kutsu järjestäjän oman käytännön mukaan.
    • Kilpailija tai hänen huoltajansa huolehtii itse ilmoittautumisen
    • Osallistumismaksusta vastaa kilpailija tai hänen huoltajansa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran omat kilpailut:

4.1.2018 piirikunnalliset

• Päätös kilpailujen järjestämisestä, kutsu ja ohjeet tulevat Hiihtoseuran verkkosivulle 2.1.2018 mennessä. Kilpailu on seuran jäsenille maksuton, muiden osalta päätös kilpailukutsussa.
  • Ensisijaisesti käytämme ilmoittautumiseen omaa erillistä lomaketta (ei samaa kuin kansallisissa), johon ohjeet 2.1.2018. Paikan päälläkin varaudumme ilmoittautumisten vastaanottoon.

11.1.2018 piirikunnalliset

• Päätös kilpailujen järjestämisestä, kutsu ja ohjeet tulevat Hiihtoseuran verkkosivulle 9.1.2018 mennessä. Kilpailu on seuran jäsenille maksuton, muiden osalta päätös kilpailukutsussa.
  • Ensisijaisesti käytämme ilmoittautumiseen omaa erillistä lomaketta (ei samaa kuin kansallisissa), johon ohjeet 9.1.2018. Paikan päälläkin varaudumme ilmoittautumisten vastaanottoon.

Tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana sarjahiihtoja, seuran mestaruushiihdot ym., ilmoitetaan verkkosivulla (ei käytetä kansallisen ilmoittautumislomaketta). Kilpailut ovat seuran jäsenille maksuttomia.

24.2.2018 Kansalliset Hämeenlinnan Hiihdot

• Käytetään KILMOA, ilmoittautuminen kansallisten kilpailujen mukaan kaksi (2) päivää ennen seuran lomakkeella Juha-Pekalle